به وقت شام یا تفکر یا تلنگر یا یک همچین چیزی

چندبار درموردش نوشتم ولی هیچ متنی نمیتونه حس من رو بعد از فیلم توصیف کنه. بعد دیدنش سرم گیج میرفت. از توحش انسانها که هرازگاهی مثل یه غده به اسم های مختلف میزنه بیرون، حالت تهوع گرفته بودم. به دل همسرها و مادرها و بچه های مدافع حرم فکر میکردم و به کابوسی که یه شب از حمله ی داعش به شهرم دیدم. کابوسی که بعدش تا چند روز از سایه ی خودم هم میترسیدم.  به ادمهایی نگاه میکردم که همراه من فیلم رو دیده بودن و حالا بدون هیچ ترسی از بمب و جنگ و داعش و فاجعه های خونبار داشتن برمیگشتن خونه هاشون یا شایدم میرفتن یه رستوران که شام بخورن. سرم گیج میرفت. 

[خطرِ خفیف لو رفتن اندکی از داستان فیلم - اگه فیلم رو ندیدید و نمیخواید چیزی بخونید ازش، پاراگراف زیر رو ظاهر نکنید]

به نقش ها فکر میکنم. به نقش های کوچیک و بزرگی که یکی یکی باید از پسشون بر بیایم. به بصیرت فکر میکنم. به اینکه اگه نباشه، میشیم مثل همون مردم سوری تو هواپیما که بی موقع شروع به داد و فریاد سر اسرای داعش کردن. به تصمیم ها و مسئولیت پذیری هایی که گاهی داریم و گاهی نداریم و به علیِ داستان که چطور تونست دستشو بکشه و با پدرش نره و به همون سادگی باهاش خداحافظی کنه و عوضش از یه 11 سپتامبر دیگه جلوگیری کنه. به پدر علی که دید پسرش چقدر بزرگ شده و به جای خوشحالی نجات، لابد به انفجار هواپیما نگاه میکرد. به لیلا و لیلا و لیلا ها... به بلال، به ابوخالد سبک مغز، ام سلما و ابو بلژیکی، به عشق ها و عشق های بزرگتر و عشق های خیلی خیلی بزرگتر... به علی... که سوریه براش به اندازه ای که برای پدرش مهم بود، مهم نبود...

* بچه ها رو واسه این فیلم نبرین با خودتون. اینقدر بچه بود تو سالن که یه نفر اومد واسه فیلشاه بلیط بگیره چون فکر میکرد وقتی این همه بچه هست، یعنی اکران فیلشاهه و نه به وقت شام. سه تا پسر بچه ی دبستانی کنارم بودن که مامانشون ردیف پشت سرمون نشسته بودن و این بچه ها از همون ده دقیقه اول فیلم دیگه از ترس نتونستن تحمل کنن و رفتن عقب پیش ماماناشون. به هرحال فیلم حاوی صحنه های قطع شدن سر، سرهای جدا از بدنها و ذبح آدمهاست. حتی بعضی جاهاشو حس میکردم منم نباید ببینم چه برسه به بچه های کوچیک.

** و اینکه نمیدونم چطوری ملت میتونستن همش چیپس و پفک بخورن. یه وضعی که ما تو سینما یه موسیقی متن داشتیم که از صدای خش خش و باز شدن بسته های چیپس و پفک، شکستن تخمه و باز شدن در رانی تشکیل شده بود و یه رایحه ی متن هم داشتیم که ترکیبی از بوی چیپس سرکه نمکی، پفک، چیپس کچاب، رانی پرتقال، خیار، سیب و تخمه بود :| اخه خیار تو سینما؟:/// نه واقعا خیار؟ =| 

*** به نظرم این حرف عده ای که گفته بودند این فیلم کمدیه، خودش آخر کمدی بود. 

**** و میفرماید: 
به زور عقل گذشتن ز خود میسر نیست / مگر بلند شود دست و تازیانه عشق
و هم چنین:
کی بود در راه عشق آسودگی؟ / سر به سر درد است و خون آلودگی

بعدا نوشت: فیلم نقطه ضعف زیاد داره. از سکانسهای بی دلیل یا از رابطه ی بین پدر و پسر داستان که میتونست خیلی خیلی بهتر باشه و ... ولی هیچ کدوم اینا دلیل نمیشن که نبینیمش. نتیجه راضی کننده و خوبه و فیلم واقعا اونقدر هیجان داشت که من ابمیوه ای رو که اول فیلم شروع کردم به خوردنش، موقع تیتراژ پایانی نصفه هم نشده بود بس محو فیلم شده بودم. به هر حال به نظرم دلایلی مثل اینکه کارگردانش حاتمی کیاست یا اسپانسرش سازمان اوجه یا حتی "اصلا سوریه به ما چه؟" دلایل خوبی برای ندیدنش نیستن. میشه فیلم رو فقط واسه فیلم بودنش دید و لذت هم برد. 
:)

بنظر من ولی بجز اون سکانسی که علی و یونس روی باند فرودگاه باهم حرف میزنن، بقیه سکانسا کاملا به جا و مناسب بود. حتی همون سکانس هم از نظر هنری خیلی قشنگ بود! اون فیلمبرداری ضد نور.

من دو بار رفتم فیلم رو دیدم :)) بار اول سانس 12 شب بود، بعد از فیلم کلا یه حس خلسه مانند عجیبی داشتم، تو هوای خنک نیمه شب تا خونه‌مون (که نزدیک سینماست) پیاده رفتم و فکر میکردم به کسایی که اینهمه برای کشور فداکاری کردن و کسای دیگه‌ای که این‌همه فداکاری رو نمی‌بینن!

+ بار دوم بیشتر روی جنبه‌های تکنیکی فیلم دقت کردم! D:

و فکر میکنم حتی کسایی که کلا حاتمی کیا و دفاع از حرم و اینا رو قبول ندارن هم، میتونن حداقل به عنوان یه اثر اکشن سطح بالا تو سینمای ایران فیلمو ببینن و لذت ببرن :)
باز اتفاقا اون سکانس به نظر من لازم بود چون یه دید و شناخت از شخصیت های داستان میداد بهمون و حتی شاید لازم بود بیشتر از این هم باشه که ما بیشتر بشناسیم شخصیت ها رو. مثلا اون چوپان کنار باند متروکه یا صحنه ای که ابوخالد دنبال گوسفندا میکرد اضافی بودن به نظرم.

منم خیلی دوست دارم برای بار دوم ببینمش ولی خب الان امکانش نیست و هم اینکه این سینمای شهر ما در واقع سینما نیست بلکه یه سالن همایشه که یه پرده بزرگتر از پرده های سایر سالن همایشها داره و کیفیتش خیلی خیلی بده و فقط به درد این میخوره که فیلم رو همون موقعی که رو پرده ست و هنوز داغه ببینی وگرنه نه حس سینما داره نه کیفیتشو. حتی مثلا اون صحنه ی صحبت علی و یونس رو باند فرودگاه تو سینمای ما هیچیش معلوم نبود :| از تبلیغاتش تو تلویزیون فهمیدم که از لحاظ هنری صحنه ی قشنگی بوده :|
 منم همین حس خلسه رو داشتم مخصوصا اینکه آخر شب بود و خنک و خیابونای خلوت و امنیت... و اون جمله ی یونس که به پسرش میگفت شما کار خودتونو کردین، حالا نوبت منه...

+ :) من ماجرای نیمروز رو هم دوست داشتم یه بار دیگه تو سینما ببینم

خیلی توجیه بعضی ها نخ نماست که میگن "فیلمی که کارگردانش وابسته به حکومته نباید دید" ... نمیتونم اصلا نظرشونو قبول داشته باشم و اینکه به قول شما، فیلم تو ژانر اکشن به اندازه کافی کشش و هیجان داره که دیدنش لذت بخش باشه برای هرکسی.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
زندگی ذاتش مثل گودزیلاست؛ عجیب، غیرقابل پیش بینی، گاهی وحشتناک، گاهی جالب، گاهی آرام.
چطور می شود گودزیلا ها را رام کرد؟ و چطور می شود افسار گودزیلا را به دست گرفت؟
این همان چیزیست که آدم ها را به حرکت وا می دارد...

:)
پیام های کوتاه
آرشیو مطالب
Designed By Erfan Customized by a Friend